Πευκί

print
email
Τελευταία ενημέρωση
Πευκί

Καταγάλανα νερά και πολύ πεύκο

Το Πευκί είναι το επίνειο του Αρτεμισίου, στη βόρεια Εύβοια. Το Αρτεμίσιο ήταν γνωστό από την ναυμαχία που είχε λάβει χώρα εδώ κατά τους Περσικούς Πολέμους στην αρχαιότητα. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό με αξιόλογη τουριστική κίνηση. Συνδυάζει αρμονικά τη καταγάλανη θάλασσα με το πευκοδάσος στο οποίο είναι χτισμένος ο οικισμός και χρωστάει το όνομά του.

Η παραλία του οικισμού, συνολικού μήκους σχεδόν 4 χλμ παρουσιάζει ποικιλιομορφία, όπου υπάρχουν σημεία με άμμο και άλλα σημεία με βότσαλο. Διαθέτει μεγάλη τουριστική υποδομή για παραθεριστές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καθώς και πληθώρα εστιατορίων και ψαροταβέρνων. Το Πευκί διαθέτει μεγάλη παραλία, με άμμο και βοτσαλάκι, ενώ τα νερά είναι ρηχά. Ο προσανατολισμός της παραλίας είναι βορειοδυτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πευκί είναι από τα πιο αναπτυγμένα χωριά μιας και η ανάπτυξη αυτή ήταν ραγδαία. Φανταστείτε ότι το πρώτο σπίτι χτίστηκε το 1897 ενώ άρχισε να γίνεται γνωστό στην αρχή της δεκαετίας του ΄70 ενώ μέχρι τότε πήγαιναν στο Πευκί κόσμος από τα γύρο χωριά για να γιορτάσουν τη Καθαρή Δευτέρα και την Πρωτομαγιά.

Έχει διαβαστεί 705 φορές
Ετικέτες: πευκί
Βασιλικά
Επόμενο άρθρο
Βασιλικά